ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΑΙΑ

Select your language

ρίγανη
Η ρίγανη αποτελεί τον σπουδαιότερο εκπρόσωπο των αρωματικών φυτών. Με παρουσία στις κουζίνες όλου του κόσμου και χρήση της από την αρχαιότητα, συνδυάζει τα οφέλη στην υγεία (αντιοξειδωτική, αντιβηχική, αντισηπτική δράση) με τις πολλαπλές εφαρμογές της καθώς χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, στη φαρμακοποιία, στα τρόφιμα και στην πρόληψη ασθενειών στα πουλερικά και χοιρινά βιολογικής εκτροφής.   Είναι αντιδιαρροϊκή, αντιφλεγμονώδης, βακτηριοκτόνα. Υπό μορφή αφεψημάτων χρησιμοποιείται για την ατονία των εντέρων, αποχρεμπτικό για το βήχα, βοηθάει στην υπέρταση και την αρτηριοσκλήρυνση. Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης (οριγανέλαιο) χρησιμοποιείται για τον πονόδοντο. Η ρίγανη έχει 12 φορές περισσότερο αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι, 30 από την πατάτα και 42 από το μήλο. Επίσης με λίγη ρίγανη στην τροφή των πτηνών σας κρατάτε τις αρρώστιες μακριά τους.
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
70γρ
70γρ
Μάθε για τη βιολογική ρίγανη Αρωγαία!
θυμάρι
Τα φύλλα του θυμαριού, όταν ξεραθούν, αποκτούν καφεπράσινο χρώμα και αναδύουν το άρωμα τους όταν θρυμματιστούν. Η γεύση τους είναι πολύ δυνατή, ελαφρώς καυστική και πλούσια. Μαζί με τους αποξηραμένους ανθούς χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό για τον αρωματισμό διαφόρων φαγητών σε ψάρια, κρέατα, σε διάφορες σάλτσες, σούπες κ.λ.π. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά του λικέρ βενεδικτίνη.
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
70γρ
70γρ
Δοκίμασε το θυμάρι Αρωγαία!
δενδρολίβανο
Είναι πυκνόφυλλος και πολύκλαδος θάμνος με ύψος που δε ξεπερνά τα 2 μέτρα. Τα φύλλα του είναι δερματώδη, μικρά , γραμμοειδή και μοιάζουν με πευκοβελόνες. Η πάνω επιφάνεια των φύλλων έχει χρώμα σκούρο πράσινο και η κάτω επιφάνεια είναι ελαφρώς χνουδωτή με χρώμα λευκό ή αχνά γκριζωπό.
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
50γρ
50γρ
Απόλαυσε το βιολογικό δενδρολίβανο μας!
φασκόμηλο
Το φυτό έχει έντονη αρωματική οσμή και καλλιεργείται για τις φαρμακευτικές ιδιότητες του, ως αφέψημα και ως καρύκευμα. Τα φύλλα που είναι και το κατεξοχήν χρησιμοποιούμενο μέρος του φυτού συλλέγονται λίγο πριν ή κατά την αρχή της ανθοφορίας με ξηρό και ηλιόλουστο καιρό, το Μάιο ή τον Ιούνιο και ξηραίνονται στη σκιά.
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
40γρ
40γρ
Περισσότερα για το φασκόμηλο Αρωγαία!
τσάι του βουνού
To γένος περιλαμβάνει 150 περίπου είδη, που φύονται στις παραμεσόγειες χώρες, τις Καναρίους νήσους και τη Βόρειο Ασία. Πρόκειται για μονοετείς ή πολυετείς πόες, αποξυλωμένες ενίοτε στη βάση, χνουδωτές. Έχουν άνθη κίτρινα ή λευκά, μικρά, κατά σπονδύλους απομακρυσμένους ή πλησίον αλλήλους χωρίς βράκτια. Ανήκουν στα Χειλανθή. Στη Μεσόγειο το ρόφημα των φυτών αυτών είναι πολύ δημοφιλές και διαδεδομένο.
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
30γρ
Εξερεύνησε τον σιδερίτη από την Αρωγαία!
δάφνη
Είναι θάμνος ή μικρό δέντρο. Τα φύλλα του είναι εναλλασσόμενα, ακέραια, λογχοειδή, βαθυπράσινα με μικρό μίσχο και με ελαφρά κυματοειδή μορφή. Η οσμή τους είναι αρωματική και η γεύση τους είναι λίγο πικρή. Τα άνθη βγαίνουν τον Μάρτιο με Απρίλιο. Ο καρπός είναι δρύπη με σαρκώδες περικάρπιο και μεγάλο σπέρμα. Το χρώμα του είναι κυανόμαυρο ή μαύρο όταν ωριμάσει, έχει σχήμα ωοειδές και μέγεθος μικρής ελιάς. Από τους καρπούς παράγεται το δαφνέλαιο, που έχει μορφή αλοιφής και στη συνηθισμένη θερμοκρασία είναι πράσινο.
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
20γρ
Ανακάλυψε τη βιολογική μας δάφνη!
μελισσόχορτο
Το μελισσοβότανο συχνά χρησιμοποιείται ως αρωματική ύλη σε παγωτά και αφεψήματα τόσο ζεστά όσο και παγωμένα, συχνά σε συνδυασμό με άλλα βότανα όπως το δυόσμο. Επίσης, συχνά συνδυάζεται με πιάτα φρούτων ή στις καραμέλες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιάτα με ψάρι και είναι το βασικό συστατικό στο πέστο από μελισσοβότανο.
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
30γρ
Δες το μελλισόχορτο Αρωγαία!

ΑΡΩΜΑΤΑ ΦΥΣΗΣ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΡΩΓΑΙΑ

ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ

ΒΟΤΑΝΑ

Η Αρωγαία είναι μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με την καλλιέργεια και το εμπόριο Ελληνικών Αρωματικών Φυτών Ανώτερης Ποιότητας.

Από το 2009 καλλιεργούμε, συσκευάζουμε και εξάγουμε βιολογικά βότανα σε περισσότερες από 10 χώρες σε Ευρώπη και Ασία.

Με ιδιόκτητες καλλιέργειες, σταθερές συνεργασίες ανά την Ελλάδα και ένα νόμιμο, πλήρως συμμορφωμένο με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία εργαστήριο συσκευασίας, έχουμε την τεχνογνωσία, τη διάθεση και τη δυνατότητα να προμηθεύσουμε με κορυφαία προϊόντα τους πελάτες μας.

Για να μάθετε περισσότερα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε. 

ΑΕΙΦΟΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία και επιτακτική η στροφή προς τη βιώσιμη γεωργία.

Ο πλανήτης μας -μέσα από την κλιματική αλλαγή που συντελείται και καθημερινά αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερο- χρειάζεται να προστατευτεί ώστε να συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει καταφύγιο για το ανθρώπινο είδος και όλους τους υπόλοιπους ζώντες οργανισμούς που κατοικούν σε αυτόν.

Η βιολογική γεωργία, η ορθή χρήση των υδάτων, η απομάκρυνση από τις υπερ-καταναλώσεις όλων των ειδών και η ανακύκλωση υλικών μαζί με την αποφυγή της εξάντλησης των πόρων του πλανήτη μας είναι τα μέσα για την επίτευξη της προστασίας του.

Οι δράσεις μας (όλων μαζί και καθενός χωριστά) είναι αυτές που μπορούν να κάνουν την αλλαγή.

 

Πιστοποίηση από:

 arogaia certificates DIO Greek Agriculture

WORLD WIDE SHIPPING GR
tel:+30 6947520261